VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
    

Melding

Malkich Dental & Health Center

Sinds 2010 is er een tandarts en een kliniek (Malkich dental en health Center) gestart in de plaats Kabeldamet. De kliniek is opgericht in het kader van een nieuw project. Dit project heeft onder meer als doel dat de bevolking niet ver hoeft te lopen naar een  ziekenhuis . Momenteel heeft de kliniek maar twee kamerruimtes om door de dokters en de verpleegsters gebruikt te worden voor patienten.  Er ontbreken veel medicijnen en moet ook nog uitgebreidt worden met een verloskundigenafdeling voor onder andere kraamzorg.  Momenteel kan de kliniek alleen voor kleine kwalen gebruikt worden.
De stichting Sosurwo Fonds streeft ernaar dat het  gezondheidszorg lokaal kan functioneren, zodat de lokale bevolking geen lange afstanden meer hoeft af te leggen. We hebben al bereikt dat de Rotary Doctors vanuit Nederland het project in 2010 bezocht hebben en in 2011 ging een tandarts, de heer Paul, tanden trekken in vijf dorpen. Wij zijn op zoek naar artsen, verpleegsters of andere mensen werkzaam in de zorg die daar kunnen assisteren. Neem contact met ons op, info@sosurwo.nl, als je iets kan betekenen voor dit project.

Volgende fase project:  uitbreiding van de kliniek

Hieronder zijn de fotos van Malkich Dispensary. De Dispensary bestaat uit een consultatie kamer en een apotheek, waar ze medicinen bewaren. Het kleine ziekenhuisje wordt gerund door een gediplomeerde verpleegkunde (Clinical Officer). Deze verpleegkundige kan alleen eenvoudige zaken behandelen. Dit is een out-patient post. Er zijn geen opname mogelijkheden.

De kleine kliniek willen ze dus graag uitbreiden:
- Een verloskundige afdeling
- Een  afdeling met een bed of meerdere bedden waar zieke mensen kunnen uitrusten of eventueel een nacht kunnen blijven.
- Ook hebben ze allerlei  medicijnen nodig.

Als je geintereseerd bent in dit project stuur ons  dan een email. Dit kan naar info@sosurwo.nl.