VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
    

Melding

Water voor de Marakwets

Project water voor de Marakwets vindt plaats in het oostelijke deel van het Marakwet district, in Noord-West Kenya. In dit gebied wil de Stichting Sosurwo Fonds samen met de lokale bevolking betrouwbaar water leveren aan elk huishouden.
Huidige manier van het water gebruik
In dit oostelijke gedeelde van het Marakwet district,halen de mensen hun water uit een irrigatie kanaal. Het water wordt afgeleid van de grootste rivier Embombut naar verschillende irrigatie kanalen die door de dorpen heen gaan. Het water wordt gebruikt om kleren te wassen maar ook als drinkwater voor de koeien. Tijdens het regenseizoen stroomt het regenwater naar de rivier. Dit maakt het water heel vuil en riskant om te drinken, en veroorzaakt dus drijvende ziekten.

Het water project
Het waterproject zal worden uitgevoerd door de aanleg van een watersysteem. Het water wordt met behulp van de zwaartekracht uit de hoogvlakte gedistribueerd naar de dorpen, waar gemeenschappelijke tappunten worden geïnstalleerd. Omdat het project erg uitgebreid is hebben wij een afspraak met de Lake Victoria North Water Services Board, dat zij fase 1, fase 4 fase, 6 en fase 7 op zich zullen nemen en de overige fase 2,3, en 5 zullen door het Sosurwo Fonds gefinancierd worden.

Fase 1:
javascript:void(0)

  
Het inlaatwerk en de waterleiding vanaf de bron naar "Chambers". 

Fase 2:  
Dit is de bouw van de “Chambers”. Hier wordt het water gezuiverd en getransporteerd naar het hoofdreservoir bij Kiptor 

Fase 3 
Op dit moment zijn wij bezig met fase 3 van het project. Bij fase 3 wordt er een waterreservoir gebouwd in het dorp kapsagom. Deze fase wordt gefinancierd door de NCDO en de St. Wilde Ganzen.

Kaart


klik om te vergroten

Op de kaart hierboven ziet u de fasen waar Sosurwo Fonds verantwoordelijk voor is. 
Fase 1 = Zwart
Fase 2 = groen
Fase 3 = Rood
Fase 5 = Donker blauw
 

Fase 4 
De waterleiding van het kruispunt Kiptor richting Sesoi. Hier wordt ook een waterreservoir gebouwd met een capaciteit van 150m3. Daarna worden er watertappunten gebouwd in de omliggende Kasige en Kowow dorpen.

MAAK WATER VAN ZELFSPREKEND VOOR DE MARAKWETS: STEUN ONZE VISIE
Doneren kan via het overmaken naar bankrekening:  IBAN: NL20 INGB 0001 9874 81

BEDANKT!